Wie ben ik

Ik ben Natasha~Rachel Numan. Ik begeleid volwassenen in hun persoonlijke ontwikkeling zodat zij bewuster en met meer vertrouwen door het leven gaan.

 

Mijn uitgangspunt ligt bij jouw algehele groei als individu op alle lagen van wie jij bent. Cliënten geven regelmatig terug dat ze zich bij mij op hun gemak voelen. Dat heeft denk ik te maken met een basishouding die uitgaat van gelijkwaardigheid. Als mens en professional werk ik graag vanuit liefde en compassie.

 

Een van mijn wensen is dat ieder van ons blijft groeien totdat we het gevoel van onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren voor onszelf, onze medemensen en deze wereld. Dat lijkt mij een mooi streven, want dan kunnen wij dat ook weer doorgeven en daar wordt alles mooier van. 

Praktijk Gespreksheling Utrecht

In 2014 startte ik Praktijk Gespreksheling Utrecht. Evenals het initiatief 'Woman I Am With You', een platform voor vrouwen, persoonlijke groei en bewustwording. Momenteel doorloop ik de vierjarige opleiding tot Integratief Psychotherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. 

Integratieve benadering

Wat voor mij werkt is om zoveel als mogelijk met een open houding naar het leven en onze omstandigheden kijken. Als ik bijvoorbeeld ergens last van heb of tegenaan loop, dan helpt die open houding om te ervaren wat mij in een bepaalde situatie zo raakt. Daar ga ik dan graag mee aan de slag zodat ik weer prettig en ontspannen verder kan leven. De integratieve benadering van psychotherapie is kortdurend en gericht op het opsporen en wegnemen van de oorzaak van symptomen en daardoor gedegen en effectief. Symptomen uiten zich in allerlei vormen zoals fysiek, mentaal, gedragsmatig, emotioneel, in relaties of werkomgeving. Deze benadering sluit haarfijn aan op mij als privé persoon en als professional.

Achtergrond

Mijn loopbaan begon in de commerciële arbeidsmarkt binnen IT-geralateerde organisaties. Daar heb ik  ruim 15 jaar met plezier verschillende IT-projecten en processen ondersteund en begeleid als consultant en trainer. Vervolgens (2009) ben ik overgestapt naar het primair onderwijs waar ik tot 2020 als leerkracht (bovenbouw) werkzaam was. Sindsdien richt ik mij volledig op mijn praktijk en de opleiding tot integratieve psychotherapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.