Integratieve Psychotherapie Counseling en Coaching (IPCC)

Grip

Jij krijgt grip op datgene waar je last van hebt. Ik begeleid, motiveer en stimuleer je in jouw proces naar het aanpakken van je vraagstuk zodat je weer op je eigen kracht verder kunt. Door de Integratieve benadering heb je in korte tijd weer grip op je leven. Waarom wachten als de verandering binnen jouw bereik ligt? 

Waarom Integratief?

 

 

 

 

 

 

 

Begeleiding en verandering

De zes levensgebieden zoals genoemd in het plaatje van de bloem, zijn in de kern niet meer van elkaar te onderscheiden. In het hart van de bloem vormen zij één geheel. Werken vanuit die kern geeft verandering op elk gebied, dat maakt het integratief. Daarnaast werk ik multidisciplinair; waar het kan werk ik samen met andere disciplines en indien nodig verwijs ik door naar een andere specialist. 

 

Kortom, jij bent uniek met al jouw kwaliteiten en mogelijkheden en daarom is begeleiding integratief, passend bij jouw vraag of doel van het proces waarin je op dat moment zit. Diagnose en behandeling is daarom altijd maatwerk. Het snel opsporen en aanpakken van de oorzaak is kenmerkend voor effectieve kortdurende psychotherapie. Methoden en technieken uit diverse psychologische stromingen worden op maat aangeboden.

Hoe het werkt in de praktijk

Je maakt een afspraak voor een eerste gesprek (intake) waarin het belangrijk is dat jij je veilig en op je gemak kunt voelen bij mij. Ook ik zal dat doen. Er moet een klik zijn. Als dat zo is maken we een nieuwe afspraak en stel ik een behandeltraject voor. Met gemiddeld 5 tot maximaal 15 sessies moet je weer alleen verder kunnen. Bij elke sessie nemen we de stand van zaken op, jij hebt hierin de regie. Loop je ergens tegenaan of wil je simpelweg groeien als mens? Je bent vooral van harte welkom.

Ieder mens is een uniek geïntegreerd wezen. 

Daarmee is een probleem ook integratief.

Daarom maak je als therapeut een integratieve diagnose.

Dus de therapie dient integratief te zijn. (Rademaker) 

Integratieve bloem Academie_edited.jpg